Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Ongeveer de helft van de VvE’s spaart te weinig. Dat kan leiden tot achterstallig onderhoud. Daarom moet elke VvE jaarlijks een bedrag reserveren voor het groot onderhoud van het gebouw. De hoogte van deze reservering is gebaseerd op een een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De VvE kan ook jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw reserveren. 

WAAROM EEN MEERJAREN ONDERHOUDSPLAN LATEN UITVOEREN?

Als VvE moet je onderhoud plegen aan het appartementencomplex. Wil je weten welk onderhoud je als VvE kunt verwachten? En hoeveel geld je maandelijks opzij moet leggen om dit te kunnen betalen? Laat dan een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.

De beste manier om de juiste hoogte van het reservefonds vast te stellen is via een MJOP. De VvE stelt dit plan vast. Hierin staat precies:

 

 

– Welke onderhouds- en herstelwerkzaamheden en duurzaamheidsmaatregelen plaats moeten vinden;

– Wanneer deze werkzaamheden moeten plaatsvinden in een minimale periode van 10 jaar;

– Wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

– De VvE weet dan hoeveel zij jaarlijks moet reserveren om het onderhoud te kunnen betalen. Zo is er genoeg geld beschikbaar in het reservefonds.

Onze werkwijze

Gemakkelijk aan te vragen middels het aanvraagformulier

Direct samen met ons de gewenste datum inplannen

Prijs al vanaf €349,- en de keuze om direct of achteraf te betalen

Meerjarenonderhoudsplan door Homecheck

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) kunt u bij Homecheck aanvragen door middel van het aanvraagformulier. Omdat ieder appartementencomplex anders is zullen wij een offerte moeten opstellen, de prijs is dus enkel op aanvraag te verkrijgen. 

Rapportage van een meerjarenonderhoudsplan wordt speciaal op maat voor u opgesteld, het opstellen van een dergelijk rapport duurt langer dan bij bijvoorbeeld een bouwkundige keuring omdat het simpelweg om een veel groter  object gaat. 

NEN 2767

NEN 2767 is dé norm voor conditiemeting. NEN 2767 is het instrument voor het objectief en uniform meten van de fysieke kwaliteit van bouw- en installatiedelen van gebouwen en/of infrastructuur.

 

Kwaliteit NEN 2767

NEN 2767 is een breed omarmde norm binnen de vastgoed- en infrasector. Het is een begrip. De norm is gemaakt door de markt voor de markt.

Doelstellingen NEN 2767

NEN 2767 heeft de volgende doelstellingen:

  • schept uniformiteit in de conditiescore per bouwdeel door een waarde die de technische toestand van het bouwdeel uitdrukt. Deze waarde is een combinatie van ernst, omvang en intensiteit van een gebrek;
  • brengt inzicht en eenheid in de soorten gebreken op basis van de gebrekenparameters ernst, omvang en intensiteit;
  • classificeert de aangetroffen gebreken en kan ondersteunen bij de prioriteitsstelling: een rangorde aanbrengen in de noodzaak van herstel van de aangetroffen gebreken;
  • is een hulpmiddel voor toetsing, sturing en uitvoering voor organisatieonderdelen die gericht zijn op beheer en onderhoud.

Homecheck, de meest toegankelijke weg naar bouwkundig advies!

X