energielabel inspectie

Benieuwd naar wat het energielabel is van uw woning? Of gaat u binnenkort uw woning verkopen of verhuren? Homecheck is gespecialiseerd in het uitvoeren van energielabel inspecties. Door inzicht te krijgen in uw energielabel kunt u uw woning verder verduurzamen, hiermee bespaart u op kosten én helpt u het milieu. 

 

WAAROM EEN energielabel inspectie LATEN UITVOEREN?

 

Een energielabel voor woningen geeft aan:

  • of een woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. 
  • hoe de woning energiezuiniger kan worden. Denk aan isolatie van het dak of het plaatsen van zonnepanelen.
  • of de woning makkelijk van het gas af kan. En of dak, vloer of ramen nog (extra) isolatie nodig hebben om over te stappen op een elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. In slecht geïsoleerde woningen heeft een warmtepomp of aansluiting op het warmtenet geen zin. 

Het energielabel geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd (zogenoemde isolatieniveau). En hoe dak, vloeren en ramen van een woning optimaal geïsoleerd kunnen worden (zogenoemde streefwaarden). Bij een oude woning liggen de streefwaarden lager dan bij een nieuwe woning. Als een dak, vloer of raam optimaal is  geïsoleerd, vermeldt het energielabel dat het voldoet aan de standaard voor woningisolatie.  

Onze werkwijze

Gemakkelijk aan te vragen middels het aanvraagformulier

Direct samen met ons de gewenste datum inplannen

Prijs op aanvraag en de keuze om direct of achteraf te betalen

waarom een Energielabel inspectie door homecheck?

Met een geldig energielabel C, B of A voldoet uw kantoor aan de norm voor 2023. De rijksoverheid streeft echter naar een CO2-arme gebouwde omgeving in 2050. Ook voor bestaande bouw. Momenteel bestaan er verschillende financiële regelingen die u daarbij ondersteunen. Met het oog op de toekomst is het verstandig om alvast energiebesparende maatregelen te onderzoeken en gebruik te maken van de natuurlijke momenten. Let bij uw huidige energielabel op de geldigheidsduur van 10 jaar.

Werkwijze bij een ENERGIELABEL inspectie

Bij Homecheck kunt u advies inwinnen die kan inschatten hoe energiezuinig uw gebouw nu is. Denken wij dat uw pand energiezuinig is (A t/m C)? Dan kunnen wij een labelberekening maken, registreren en afmelden. Denken wij dat uw pand niet energiezuinig is (D t/m G), dan maken wij een stappenplan om tot een energielabel C of beter te komen. Let er wel op dat u per 1 januari 2023 een geldig en geregistreerd energielabel C heeft voor uw kantoorgebouw.

ENERGIELABEL C VERPLICHTING

Met de invoering van de NTA 8800 per 1 januari 2021 wordt het energielabel vanaf die datum bepaald via deze nieuwe berekeningsmethode. Tot en met 31 december 2020 gold de EPC/EI-berekeningsmethode op basis van de NEN 7120. Zo’n energielabel blijft 10 jaar geldig.
Bent u benieuwd naar het energielabel van uw kantoorpand? Promad Vastgoed Beheer kan een Energielabel C inspectie uitvoeren om een energielabel vast te stellen voor uw kantoorpand, daarnaast geven we advies om het gebouw op het gebied van duurzaamheid te optimaliseren.
Bekijk deze link of neem contact op met 0348 47 90 20 voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Homecheck, de meest toegankelijke weg naar bouwkundig advies!

X