Vooropname / 0-meting

Een vooropname en een 0-meting zijn eigenlijk exact hetzelfde. Wat is het precies? Bij een vooropname / 0-meting wordt een heel pand, zowel van binnen als buiten, compleet gecontroleerd op eventuele gebreken. Deze gebreken kunnen bijvoorbeeld kleine scheurtjes, schade of zettingen zijn die later schade kunnen veroorzaken. U kunt kiezen voor een volledige opname voor zowel het interieur als het exterieur, maar u kunt ook de keuze maken om enkel het exterieur te laten opnemen. Vraag ons naar de mogelijkheden, we helpen u graag verder.


Waarom een vooropname / 0-meting door Homecheck laten uitvoeren?

Homecheck is een neutraal en onafhankelijk bureau dat gespecialiseerd is in dit soort onderzoeken. Wij leveren een helder en duidelijk rapport die u in de toekomst kunt gebruiken. De rapportages kunt u dus inzetten als bewijs voor wanneer er eventueel later schade optreedt aan uw pand.

 
 

Gemakkelijk aan te vragen met het aanvraagformulier

Direct samen met ons de gewenste datum inplannen

Prijs altijd op aanvraag

Vooropname: Wat moet er in de rapportage staan?

In een bouwkundige vooropname staan alle bouwkundige gebreken die al vóór de start van een bouw- of infraproject in een woning aanwezig zijn. Eigenlijk wordt er dus vastgelegd wat er vanaf het begin op bouwkundig vlak mankeert aan een object. 

 

Was de schade er al, of is het veroorzaakt door of tijdens de verbouwing? Scheuren in gevels, haarscheuren in monumentaal gestukadoorde plafonds, vochtafzettingen in kelders. Eigenlijk alle gebreken waar na een bouwproject een vervelende discussie over zou kunnen ontstaan. 

 

Het is voor alle partijen – aannemer en bewoner – fijn om vooraf echt duidelijkheid te hebben over de staat van een pand. Vaak blijkt tijdens een vooropname dat bewoners van een huis zelf helemaal niet weten dat bepaalde scheuren in een woning zitten. Middels een vooropname wordt er voor hun vastgelegd wat voor eventuele schade er dus op dat moment is. 

Vooropname kosten

Vooropname inclusief rapportage van Homecheck is gemakkelijk aan te vragen via ons aanvraagformulier. De prijs hangt af van de inhoud van de betreffende woning. Voor een vooropname is de prijs op aanvraag, omdat iedere woning anders is. Hoe groter de inhoud van de woning hoe hoe hoger de prijs. 

Werkwijze bij een vooropname: nieuwbouw

Eén of twee weken voor de echte oplevering nodigt de aannemer u uit voor de vooropname. Dit is niet verplicht en het is ook geen juridisch moment, maar het kan wel verstandig zijn. Werkwijze bij een vooropname is dat de keuring voor de definitieve oplevering plaatsvindt. Omdat dit geen juridisch moment is zal de keurder de woning zelfstandig keuren. De eventuele bevindingen worden doormiddel van een vooropnamelijst vastgelegd. De vooropnamelijst zal worden doorgemaild aan zowel de aannemer als koper/opdrachtgever. De voordelen zijn: Gebreken worden in een eerder stadium ontdekt, waardoor veel gebreken al voor de oplevering opgelost kunnen zijn en de kans is groot dat er na de oplevering minder of geen herstelwerkzaamheden nodig zijn waardoor u zorgeloos uw woning kunt betrekken. 

Homecheck, de meest toegankelijke weg naar bouwkundig advies!

X